Praktik

Efter 2. modul skal man i et års praktik (to semestre), som afsluttes med en eksamen. Praktikstedet skal være godkendt af journalistuddannelsernes fælles praktikudvalg, og de studerende skal selv søge de opslåede stillinger, som bliver offentliggjort samtidigt for de tre journalistuddannelser. Før I søger, vil I blive vejledt i at skrive ansøgninger og gå til ansættelsessamtale. Derudover vil I sammen med en vejleder overveje og vurdere, hvilke praktiksteder I bør satse på ud fra kvalifikationer, interesser og fremtidsønsker.

Ansættelsessamtalerne foregår Journalisthøjskolen i Århus i april/maj og oktober/november. Vi tager samlet derover dagen før, og sædvanligvis bestiller I sovepladser på CABINN i Århus (tlf.: 8675 7000).

For praktikholdende arrangeres der hvert semester praktikseminarer. Seminarerne er obligatoriske, og der skal afleveres essays, der skal bestås. Husk i god tid at meddele din praktikvejleder, redaktionschef og den ansvarlige for vagtplanlægningen datoerne for praktikseminarerne.

Mens man er i praktik kan man få godtgjort sin transport efter statens takster. Bemærk at der er særlige regler, hvis man har dobbelt husførelse - altså hvis man flytter. Det kan du læse mere om på www.skat.dk 

- Se de praktiksøgendes hjemmesider på www.journalistik.ruc.dk

Nedenfor kan du finde praktiske oplysninger om:

Praktiktidens rammer

Forberedelsen til praktiksøgning

Ansøgning og ansættelse

Opskrift på en god praktik

Rapportskrivning og intern evaluering efter praktikken

 
Send rettelser til webmaster
 
 

Find vej

Roskilde Universitet
Universitetsvej 1, Postboks 260
4000 Roskilde
Tlf: +45 4674 2000
E-mail:ruc@ruc.dk
EAN-nr: 5798000418110
SE/CVR-nr: 29 05 75 59